GALERIJA

PROCES LJUBAVI PREMA PROIZVODU

P
R
O
I
Z
V
O
D
I

Ovdje možete detaljno pogledati naše proizvode, te se lakše odlučiti za svoje omiljeno vino ili rakiju.

U slučaju da ste neodlučni ili želite znati razliku između nekih proizvoda, molimo Vas da nas nazovete ili nam pošaljete upit putem naše kontakt forme.

Postupak u njezi loze kojim se regulira rast i rodnost. Regulacijom rasta diktira se uzgojni oblik, a regulacijom rodnosti kakvoća grožđa i budućega vina.

Štetnici u vinogradu se prvenstveno suzbijaju preventivnim mjerama tj. agrotehničkim mjerama koje sprečavaju njihovu pojavu i širenje.

Obrezivanje se obavlja ili u jesen (neposredno nakon opadanja lista), tokom zime (u toplije dane bez mrazeva) ili u rano proljeće, prije početka vegetacije.

O
B
R
E
Z
I
V
A
N
J
E

Š
P
R
I
C
A
N
J
E

Početak cvatnje je važan moment u zaštiti od peronospore/pepelnice, a kod nekih sorti (Malvazija istarska,Rajnski rizling), i sive plijesni.

Napad pepelnice prepoznaje se po pepeljastim prevlakama na svim zelenim dijelovima loze. Na lišću se ova prevlaka javlja i s lica i s naličja. Napadnuto mlado lišće se deformira, a često i suši. Mlade bobice se u cijelosti pokrivaju sivo pepeljastom prevlakom, smežuraju se i suše.

Siva plijesan redovita je pojava u kišovitim godinama, grožđe počne naglo trunuti pred berbu. Trule grozdove pokriva siva plijesan poput paučine, a dosta tako trulih boba otpadne.

Špricanje vršimo početkom cvatnje (travanj) da zaštitimo vinovu lozu od nametnika. Zadnjih 5 godina borimo se sa zlatnom žuticom koja napada vinovu lozu tako što trsovi mijenjaju boju listova, a nametnik koji čini štetu je kukac po imenu Američki cvrčak i bolest se jako brzo širi i čim se primijeti nametnik vinovu lozu treba izvaditi, zato vršimo prskanje više puta sa Bio proizvodima.

Malvazija se najprije bere jer ima mekane bobice i peteljku, a bere se ručno i bez škara.

Od crnih sorti se najprije bere Borgonja jer je jako osjetljiva na kišne uvjete i brzo zatruli. Njena je peteljka jako tvrda pa je za tu sortu potrebno koristiti škare, u slučaju da se bere ručno, kao što to radimo mi.

Druga crna sorta koja se bere je Teran istarski. Teran beremo ručno sa škarama., a grozdovi su jako veliki i budu omotani oko žice i treba mu više vremena da sazrije.

Merlot-ovu sortu beremo zadnju i najkasnije, jer to ovisi o sazrijevanju bobica. Grozdovi su maleni, nije osjetljiva sorta i vremenski uvjeti ne štete toliko.

B
E
R
B
A

UVIJEK VIŠE

Uz procese održavanja, paženja i maženja naših loza, u pozadini postoji još puno toga što čini naše proizvode vrhunskim. Ono što dijeli naš proizvod od prve sadnje do stavljanja na police trgovina, stoji stotine i stotine sati mukotrpnog rada, odricanja i emocija.

Ali nakon što probate naše proizvode, znate da se sve isplatilo i više ništa nije važno - važan je samo onaj okus božanstva na Vašim nepcima.

GALERIJA

PROCES LJUBAVI PREMA PROIZVODU

PROIZVODI

Ovdje možete detaljno pogledati naše proizvode, te se lakše odlučiti za svoje omiljeno vino ili rakiju.

U slučaju da ste neodlučni ili želite znati razliku između nekih proizvoda, molimo Vas da nas nazovete ili nam pošaljete upit putem naše kontakt forme.

OBREZIVANJE

Postupak u njezi loze kojim se regulira rast i rodnost. Regulacijom rasta diktira se uzgojni oblik, a regulacijom rodnosti kakvoća grožđa i budućega vina.

Štetnici u vinogradu se prvenstveno suzbijaju preventivnim mjerama tj. agrotehničkim mjerama koje sprečavaju njihovu pojavu i širenje.

Obrezivanje se obavlja ili u jesen (neposredno nakon opadanja lista), tokom zime (u toplije dane bez mrazeva) ili u rano proljeće, prije početka vegetacije.

ŠPRICANJE

Početak cvatnje je važan moment u zaštiti od peronospore/pepelnice, a kod nekih sorti (Malvazija istarska,Rajnski rizling), i sive plijesni.

Napad pepelnice prepoznaje se po pepeljastim prevlakama na svim zelenim dijelovima loze. Na lišću se ova prevlaka javlja i s lica i s naličja. Napadnuto mlado lišće se deformira, a često i suši. Mlade bobice se u cijelosti pokrivaju sivo pepeljastom prevlakom, smežuraju se i suše.

Siva plijesan redovita je pojava u kišovitim godinama, grožđe počne naglo trunuti pred berbu. Trule grozdove pokriva siva plijesan poput paučine, a dosta tako trulih boba otpadne.

Špricanje vršimo početkom cvatnje (travanj) da zaštitimo vinovu lozu od nametnika. Zadnjih 5 godina borimo se sa zlatnom žuticom koja napada vinovu lozu tako što trsovi mijenjaju boju listova, a nametnik koji čini štetu je kukac po imenu Američki cvrčak i bolest se jako brzo širi i čim se primijeti nametnik vinovu lozu treba izvaditi, zato vršimo prskanje više puta sa Bio proizvodima.

BERBA

Malvazija se najprije bere jer ima mekane bobice i peteljku, a bere se ručno i bez škara.

Od crnih sorti se najprije bere Borgonja jer je jako osjetljiva na kišne uvjete i brzo zatruli. Njena je peteljka jako tvrda pa je za tu sortu potrebno koristiti škare, u slučaju da se bere ručno, kao što to radimo mi.

Druga crna sorta koja se bere je Teran istarski. Teran beremo ručno sa škarama., a grozdovi su jako veliki i budu omotani oko žice i treba mu više vremena da sazrije.

Merlot-ovu sortu beremo zadnju i najkasnije, jer to ovisi o sazrijevanju bobica. Grozdovi su maleni, nije osjetljiva sorta i vremenski uvjeti ne štete toliko.

UVIJEK VIŠE

Uz procese održavanja, paženja i maženja naših loza, u pozadini postoji još puno toga što čini naše proizvode vrhunskim. Ono što dijeli naš proizvod od prve sadnje do stavljanja na police trgovina, stoji stotine i stotine sati mukotrpnog rada, odricanja i emocija.

Ali nakon što probate naše proizvode, znate da se sve isplatilo i više ništa nije važno - važan je samo onaj okus božanstva na Vašim nepcima.