GALERIJA

PROCES LJUBAVI PREMA PROIZVODU
Naša proizvodnja ide korak naprijed. Odlučili smo zakoračiti u Premium kategoriju, u samu srž kvalitete. Od danas Vina Dean ulaze na velika vrata među najbolje proizvođače vina.
VIna Dean Vam sa ponosom predstavlja vrhunsko suho bijelo vino: Stellar.

Vrhunsko suho bijelo vino u premium boci, te premium dizajnom etiketa.
Ono sto nas najviše veseli je Vaš dolazak i degustacija ovog čuda u boci.
Smatramo kako će Vam ovo vino biti užitak na terasi nakon napornog dana uz najbolje društvo . Ne zaboravite imati pokoju bocu viška za druženje sa omiljenim gostima uz prigodnu večeru.

S
T
E
L
L
A
R

P
R
O
I
Z
V
O
D
I

Ovdje možete detaljno pogledati naše proizvode, te se lakše odlučiti za svoje omiljeno vino ili rakiju.

U slučaju da ste neodlučni ili želite znati razliku između nekih proizvoda, molimo Vas da nas nazovete ili nam pošaljete upit putem naše kontakt forme.

Postupak u njezi loze kojim se regulira rast i rodnost. Regulacijom rasta diktira se uzgojni oblik, a regulacijom rodnosti kakvoća grožđa i budućega vina.

Štetnici u vinogradu se prvenstveno suzbijaju preventivnim mjerama tj. agrotehničkim mjerama koje sprečavaju njihovu pojavu i širenje.

Obrezivanje se obavlja ili u jesen (neposredno nakon opadanja lista), tokom zime (u toplije dane bez mrazeva) ili u rano proljeće, prije početka vegetacije.

O
B
R
E
Z
I
V
A
N
J
E

Š
P
R
I
C
A
N
J
E

Početak cvatnje je važan moment u zaštiti od peronospore/pepelnice, a kod nekih sorti (Malvazija istarska,Rajnski rizling), i sive plijesni.

Napad pepelnice prepoznaje se po pepeljastim prevlakama na svim zelenim dijelovima loze. Na lišću se ova prevlaka javlja i s lica i s naličja. Napadnuto mlado lišće se deformira, a često i suši. Mlade bobice se u cijelosti pokrivaju sivo pepeljastom prevlakom, smežuraju se i suše.

Siva plijesan redovita je pojava u kišovitim godinama, grožđe počne naglo trunuti pred berbu. Trule grozdove pokriva siva plijesan poput paučine, a dosta tako trulih boba otpadne.

Špricanje vršimo početkom cvatnje (travanj) da zaštitimo vinovu lozu od nametnika. Zadnjih 5 godina borimo se sa zlatnom žuticom koja napada vinovu lozu tako što trsovi mijenjaju boju listova, a nametnik koji čini štetu je kukac po imenu Američki cvrčak i bolest se jako brzo širi i čim se primijeti nametnik vinovu lozu treba izvaditi, zato vršimo prskanje više puta sa Bio proizvodima.

Malvazija se najprije bere jer ima mekane bobice i peteljku, a bere se ručno i bez škara.

Od crnih sorti se najprije bere Borgonja jer je jako osjetljiva na kišne uvjete i brzo zatruli. Njena je peteljka jako tvrda pa je za tu sortu potrebno koristiti škare, u slučaju da se bere ručno, kao što to radimo mi.

Druga crna sorta koja se bere je Teran istarski. Teran beremo ručno sa škarama., a grozdovi su jako veliki i budu omotani oko žice i treba mu više vremena da sazrije.

Merlot-ovu sortu beremo zadnju i najkasnije, jer to ovisi o sazrijevanju bobica. Grozdovi su maleni, nije osjetljiva sorta i vremenski uvjeti ne štete toliko.

B
E
R
B
A

UVIJEK VIŠE

Uz procese održavanja, paženja i maženja naših loza, u pozadini postoji još puno toga što čini naše proizvode vrhunskim. Ono što dijeli naš proizvod od prve sadnje do stavljanja na police trgovina, stoji stotine i stotine sati mukotrpnog rada, odricanja i emocija.

Ali nakon što probate naše proizvode, znate da se sve isplatilo i više ništa nije važno - važan je samo onaj okus božanstva na Vašim nepcima.

GALERIJA

PROCES LJUBAVI PREMA PROIZVODU

STELLAR

Naša proizvodnja ide korak naprijed. Odlučili smo zakoračiti u Premium kategoriju, u samu srž kvalitete. Od danas Vina Dean ulaze na velika vrata među najbolje proizvođače vina.
VIna Dean Vam sa ponosom predstavlja vrhunsko suho bijelo vino: Stellar.

Vrhunsko suho bijelo vino u premium boci, te premium dizajnom etiketa.
Ono sto nas najviše veseli je Vaš dolazak i degustacija ovog čuda u boci.
Smatramo kako će Vam ovo vino biti užitak na terasi nakon napornog dana uz najbolje društvo . Ne zaboravite imati pokoju bocu viška za druženje sa omiljenim gostima uz prigodnu večeru.

PROIZVODI

Ovdje možete detaljno pogledati naše proizvode, te se lakše odlučiti za svoje omiljeno vino ili rakiju.

U slučaju da ste neodlučni ili želite znati razliku između nekih proizvoda, molimo Vas da nas nazovete ili nam pošaljete upit putem naše kontakt forme.

OBREZIVANJE

Postupak u njezi loze kojim se regulira rast i rodnost. Regulacijom rasta diktira se uzgojni oblik, a regulacijom rodnosti kakvoća grožđa i budućega vina.

Štetnici u vinogradu se prvenstveno suzbijaju preventivnim mjerama tj. agrotehničkim mjerama koje sprečavaju njihovu pojavu i širenje.

Obrezivanje se obavlja ili u jesen (neposredno nakon opadanja lista), tokom zime (u toplije dane bez mrazeva) ili u rano proljeće, prije početka vegetacije.

ŠPRICANJE

Početak cvatnje je važan moment u zaštiti od peronospore/pepelnice, a kod nekih sorti (Malvazija istarska,Rajnski rizling), i sive plijesni.

Napad pepelnice prepoznaje se po pepeljastim prevlakama na svim zelenim dijelovima loze. Na lišću se ova prevlaka javlja i s lica i s naličja. Napadnuto mlado lišće se deformira, a često i suši. Mlade bobice se u cijelosti pokrivaju sivo pepeljastom prevlakom, smežuraju se i suše.

Siva plijesan redovita je pojava u kišovitim godinama, grožđe počne naglo trunuti pred berbu. Trule grozdove pokriva siva plijesan poput paučine, a dosta tako trulih boba otpadne.

Špricanje vršimo početkom cvatnje (travanj) da zaštitimo vinovu lozu od nametnika. Zadnjih 5 godina borimo se sa zlatnom žuticom koja napada vinovu lozu tako što trsovi mijenjaju boju listova, a nametnik koji čini štetu je kukac po imenu Američki cvrčak i bolest se jako brzo širi i čim se primijeti nametnik vinovu lozu treba izvaditi, zato vršimo prskanje više puta sa Bio proizvodima.

BERBA

Malvazija se najprije bere jer ima mekane bobice i peteljku, a bere se ručno i bez škara.

Od crnih sorti se najprije bere Borgonja jer je jako osjetljiva na kišne uvjete i brzo zatruli. Njena je peteljka jako tvrda pa je za tu sortu potrebno koristiti škare, u slučaju da se bere ručno, kao što to radimo mi.

Druga crna sorta koja se bere je Teran istarski. Teran beremo ručno sa škarama., a grozdovi su jako veliki i budu omotani oko žice i treba mu više vremena da sazrije.

Merlot-ovu sortu beremo zadnju i najkasnije, jer to ovisi o sazrijevanju bobica. Grozdovi su maleni, nije osjetljiva sorta i vremenski uvjeti ne štete toliko.

UVIJEK VIŠE

Uz procese održavanja, paženja i maženja naših loza, u pozadini postoji još puno toga što čini naše proizvode vrhunskim. Ono što dijeli naš proizvod od prve sadnje do stavljanja na police trgovina, stoji stotine i stotine sati mukotrpnog rada, odricanja i emocija.

Ali nakon što probate naše proizvode, znate da se sve isplatilo i više ništa nije važno - važan je samo onaj okus božanstva na Vašim nepcima.